Beest&bos

Voor 6-9 jarigen 

Heb je weleens koeien gemolken of kalfjes getraind? Nee? Of misschien wil je liever beestjes zoeken, uilenbollen pluizen en groenten oogsten. Dan is dit je kans!

Dit kamp is geen normaal kamp in de natuur. In dit Beest&bos-kamp ontdek en probeer je allemaal nieuwe dingen. Hoe maak je boter? Jij weet het straks. Giftige planten? Die haal jij er zo tussenuit. En na een leuke dag vol natuur en avontuur kruip je ’s avonds lekker voor het kampvuur.

 

In het kort

 • 6 t/m 9 jaar
 • Do 8 augustus t/m ma 12 augustus 2019
 • Aantal nachten: 4
 • Halle, Gelderland
 • Prijs: € 235,-
 • Aanmelden

  Aanmelden voor dit zomerkamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo eerlijk en volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer je een week na aanmelding nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met Y Camps.

  Wie gaan er nog meer mee?

  Kijk op de Facebook-pagina van Y Kids bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp. Deelnemers kunnen zich aanmelden om alvast kennis te maken met kampgenoten.

 • Praktische informatie over dit kinderkamp:

  Het kamp is van donderdagmiddag 15.00 of 16.00 uur tot en met maandagochtend 10.00 uur.
  De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp. Per 4 deelnemers gaat er 1 begeleider mee.

  Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar en van het kampterrein.

  Nog niet alles duidelijk?

  Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

 • Boerderij Ruimzicht

  Boerderij Ruimzicht is een biologisch dynamisch bedrijf en ligt in de Achterhoek bij Doetinchem, midden in de natuur. Op het weiland achter de boerderij worden speciaal voor deze vakanties tenten neergezet. Het tentenkamp is omgeven door weilanden en er ligt een stuk bos op maar een paar minuten afstand. Een oude schuur op het terrein is omgebouwd en heeft een zithoek, dubbele keuken, douches en toiletten. Een grote houtkachel met pizza-oven zorgt voor warmte op de dagen dat het wat frisser is. Met de kippen op stok en ’s ochtends vroeg weer op om de koeien te melken? Of lekker bij het kampvuur en ’s ochtends uitslapen? Het past allemaal bij een kamp bij Boerderij Ruimzicht.

  Locatie op Google Maps

 • Begeleiding tijdens het kamp

  Bij Y Kids is er één begeleider voor elke vier deelnemers, waardoor er ook tijd is voor persoonlijke aandacht. Jongeren met gedragsproblemen zoals heimwee, AD(H)D, stemmingswisselingen en medicijngebruik kunnen met Y Kids ook gewoon onbezorgd op vakantie.

  De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

  De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier nog even door te spreken.

 • Wie kan er mee?

  Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen met een gedragsproblematiek, zoals heimwee, ADHD of ADD, hechtingsproblemen of een lichte vorm van autisme.

  Kun je altijd mee?

  Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Omdat we werken met vrijwilligers is het belangrijk dat je het inschrijfformulier zo compleet mogelijk invult, zodat onze begeleiders zich goed kunnen voorbereiden. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij denken dat de gedragsproblematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact met je op.