Locaties

YMCA Kampeercentrum Leusdenkampschuur_leusden_ykids

Kamperen in Leusden kan al meer dan 80 jaar. Het bosrijke terrein in de bossen bij Amersfoort telt negen tentenkampen. Elke groep heeft een eigen tentenkamp, met tenten om in te slapen, een grote eettent en een bungalowtent voor de begeleiders. Er is een grote speeltuin en vele stukken bos om lekker in te ravotten. Verder is er een centraal kamphuis met daarin de keuken waar door een kok voor het eten wordt gezorgd, twee ruimtes met douches en wc’s en een grote zaal voor binnenactiviteiten als disco of film kijken. Het centrale huis van het YMCA kamp in Leusden is in 2013 volledig nieuw gebouwd.

YMCA Kampeercentrum HulshorstYMCA Kampeercentrum Hulshorst
YMCA Kampeercentrum Hulshorst ligt verscholen in de bossen even buiten Harderwijk. Er zijn twee terreinen, waarvan 1 tentenkamp ons domein zal zijn. Hier staan tenten om in te slapen, een grote eettent en een bungalowtent voor de begeleiders. Er zijn vele stukken bos om lekker in te ravotten. Verder is er een centraal kamphuis met daarin de keuken waar door een kok voor het eten wordt gezorgd, eenvoudige toiletten en (groeps)douches en een grote zaal voor binnenactiviteiten als disco of filmkijken. In de omringende bossen zijn volop mogelijkheden voor activiteiten. Er is een grote zandvlakte, in Nunspeet is een overdekt zwembad en bij heel mooi weer kunnen we waterspellen doen bij de Zanderplas of het Veluwemeer.

YMCA Kampeercentrum Het Boshuis Driebergen

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat het Boshuis, een prachtig gelegen groepsaccommodatie. Het Boshuis heeft een recreatiezaal, een keuken, twee slaapkamers voor de begeleiding en vier slaapzalen voor de deelnemers. Vlakbij ligt de Pyramide van Austerlitz, het Henschotermeer, Park Vliegbasis Soesterberg en Fort Rhijnauwen. Ook het centrum van Driebergen is op loopafstand. Driebergen heeft een gezellig winkelcentrum, kinderboerderij, kaarsenmakerij, skelterbaan en zwembad met sauna. Ook een bezoek aan de Heidetuin, een fraai aangelegd wandelpark met beekjes, bruggetjes en allerlei soorten heide, is de moeite waard. Wie liever op het terrein van het Boshuis blijft, heeft zowel binnen als buiten veel ruimte en vrijheid.

Kampeerterrein Stortemelk, Vlieland
camping-stortemelk-vlieland-ykidsDe enige camping op Vlieland is Kampeerterrein Stortemelk. Hier kamperen we in tenten. We hoeven maar 1 duinenrij over te steken en we staan op het brede strand waar Vlieland bekend om is. Y Camps regelt koepeltentjes om in te slapen en een tent om in te eten als het slecht weer is. Op de camping zijn verschillende toiletgebouwen, een paar speeltuintjes, een supermarktje en een cafeetje.

Groepsaccommodatie Menno’s Pleats
Menno’s Pleats ligt ongeveer 3 km van Workum en is een voormalige boerderij. Er zijn verschillende slaapkamers, een uitgebreide keuken, een eetzaal en een zolder met lekkere loungebanken. Buiten staan picknicktafels en er is een grasveld om te voetballen of groepsspelen te doen. Voor de deur van de boerderij ligt een klein slootje dat naar de Vlakke Brekken leidt waar je prima kunt zeilen, kanoën en suppen.